Read more" >"/> Menneitä tapahtumia – Vuonteen seudun kyläyhdistys ry

Menneitä tapahtumia

ELOMARKKINAT

Elomarkkinat Vuonteen koululla

3.9.2016 järjestettiin Vuonteen koulun pihalla Vuonteen ja Vihtasillan yhteiset syksyiset elomarkkinat. Paikalle saapui runsaasti kävijöitä ja iloinen puheensorina täytti koulun pihan.
Kyläyhdistysten myymät makkarat ja letut maistuivat markkinaväelle ja moni teki löytöjä kirppispöydistä. Paikalla oli myös eri järjestöjen ja yritysten edustajia. Sää suosi järjestäjiä ja tapahtumaa kehuttiin onnistuneeksi.
 

METSÄKIRKKO

 

Lintuharjussa Moision hiekkamontulla järjestettiin sunnuntaina 13.6.2010 ensimmäinen metsäkirkko. Hengen ravintoa tarjosi Juha Niemistö ja Vuonteen Martat ravitsi väkeä maallisin eväin. Metsäkirkko kokosi yhteen kymmenittäin kyläläisiä. Sittemmin metsäkirkko on muodostunut jo vuosittaiseksi perinteeksi.
Metsäkirkkoon saapuu kuulijoita myös ympäröivistä kylistä

Metsäkirkko järjestetään kesäisin. Perille pääsee omalla autolla.


KOULUN JA KYLÄN VÄEN YHTEINEN JOULUJUHLA

Koulun ja kylän väen yhteinen joulujuhla on perinne, joka on tärkeä kaikille kyläläisille. Juhlassa nähdään oppilaiden tekemiä esityksiä, lauletaan yhdessä kauneimpia joululauluja ja nautitaan kahvitarjoilusta. Juhlan kohokohtana on joulupukin saapuminen ja juhlat perinteisesti päättävät kyläyhdistyksen järjestämät arpajaiset.

Vuonna 2009 joulujuhla järjestettiin tuttuun tapaan Vuonteen koululla. Kuvassa etualalla koulun pitkäaikainen opettaja ja rehtori Tuula Haukilahti.


PÄÄSIÄISKOKKO

Pääsiäisenä 2009 kyläyhdistys järjesti toista kertaa pääsiäiskokon Lintutornin ja kyläkodan luona. Kokonpoltto keräsikin noin viitisenkymmentä henkeä paikalle.

Tässä näytetään mallia, kuinka pääsiäiskokon saa roihuamaan.

LENTOPALLO

Kesällä 2008 kyläyhdistyksen talkooporukka raivasi Lintuharjuun kylän yhteisen lentopallopaikan. Kenttä onkin ollut mukavasti käytössä ja huumori on siivittänyt peliä.