Lue lisääKyläinfo"/> Kyläinfo – Vuonteen seudun kyläyhdistys ry

Kyläinfo

laukaaVuonteen kylä sijaitsee Laukaan kunnassa, Keski-Suomessa. 31.12.2011 päivätyn tilaston mukaan Vuonteella on 267 asukasta.

Vuonteelta on matkaa Jyväskylään noin 25 km. Laukaan kirkonkylään matkaa on 15 km ja Lievestuoreen taajamaan 15 km. Kylä on saanut nimensä Vuonteensalmen mukaan. Salmi yhdistää Leppäveden ja Torronselän. Kylän läpi kulkee Keiteleen kanava ja kesäisin mm. sisävesilaiva Suomen Suvi onkin tuttu näky Vuonteen vesillä. 

Vuonteen koulu

Vuonteella toimii kaksiopettajainen koulu, jossa on luokat 1.-6. Vuonna 2015 Laukaan kunnassa tehtiin päätös rakentaa Vuonteelle uusi koulu, jota viedään eteenpäin Ekokoulu-nimikkeellä ja toimintaidealla. Uuteen kouluun on tarkoitus siirtää oppilaat sekä Vuonteen että lähikylien Savion ja Tarvaalan kouluilta. Alkuun ideana oli “koulu sadaksi vuodeksi sadalle oppilaalle”, mutta hankkeessa on varattu tiloja myös päiväkodin rakentamiselle. Uuden koulun rakentamisessa ja käytössä pyritään mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen, pitkäikäiseen puurakennukseen sekä lähialueelta saatavien palveluiden ja tuotteiden hyödyntämiseen (esim. lähiruoka, lämmityksessä biopolttoaineita jne.). Voit lukea lisää Ekokoulu-hankkeesta Ekokoulun blogista.

Vuonteella toimii myös mm. Laukaan varavankila, MTT:n valiotaimiasema ja Vuonteen tekopohjavedenottamo. Kylällä on myös usean eri alan yrittäjiä, joihin voit tutustua täällä. Kirjastoauto pysähtyy kylällä pari kertaa viikossa.

Laukaan kunta on parhaillaan valmistelemassa Savion ja Vuonteen yleiskaavaa, jonka toivotaan lisäävän asutusta myös Vuonteella. Täältä löydät myynnissä olevat tontit.

Kartalta löydät kyläläisille tärkeitä paikkoja. Tutustu kylään myös kuvien kautta täältä.